Tuesday, October 24, 2017

Kuuba - päev enne reisi algust

Kõik, mis tundub nii hirmus kaugel olevat ajalises mõttes, on ühel hetkel kohal. Kerge on lubada ja otsustada aga kui aeg käes, siis mõtled, et miks küll. Oli seda nüüd vaja. Aga kuna end Kuuba reisile kirja panin, siis taganemiseks on juba hilja. Ja tegelikult tean, et kui koduuks selja taga kinni panna ja reaalselt reisiga alustada, siis on kõik väga tore. Alati on olnud. Aga nüüd, kus äratuskell peaks nii viie tunni pärast helisema, on valdavaks tundeks viitsimatus.

Tänase päeva kõige meeldivam avastus oli see, et Pärnust Tallinna lennujaama sõitev buss on kui loodud kulgema just minu lennugraafikule sobival ajal. Igatahes hea algus. Uus kohver on ka. Ja Kaubamajaka valuutavahetuspunktist sain viis ainsamat ühe dollarilist rahatähte ostetud. Kuigi eelinfo järgi hinnatakse Kuubal eurosid hoopis kõrgemalt.

Ja kuigi hetkel olen täiesti võrgus, siis kerged võõrutusnähud pisukese mure näol on juba tekkinud. Internet on see, mida Kuubal kohe üldse ei lubata. Ja kui mingitki sidet tahad saada, siis tuleb seista aeganõudvas järjekorras, et osta internetikaart. See on kallis ja mis peamine - ei garanteeri ühendust. No teeb ju ärevaks!

Kui üritada natukene eeltööd teha, siis saab varsti selgeks, et igaühel on oma Kuuba kohati risti vastupidiste teadmiste, kogemuste ja juhtumistega. Eks näis, milline on minu Kuuba.

No comments:

Post a Comment

Esimene täispäev Fort Lauderdales ehk mis on ühist Ruka kuuskedel ja FT paatidel

Kui satud juhtumisi hotelli uksest vales suunas keerama, siis pead päris pikalt keerutama enne kui leiad väljapääsu igat sorti luksuslike...